lördag 29 januari 2011

Macaroons smycken!

Jag satt och slösurfade för några veckor sedan och kom in på en blogg som drivs av en tjej som heter Nea.
Hon gör de mest bedårande bakelse- & matsmycken jag någonsin sett!
Jag blev kär i de små macaroonsen man kan bära som smycke!
De skulle passa mig perfekt =}
De skulle säkert passa många av er som läser här oxå perfekt =)
Kolla in sidan och förundras du med!  Nea - Smyckt.
De här sötisarna bor numera hos mig =)





fredag 28 januari 2011

Vanilj Cupcakes med Vitchoklad & Jordgubbsfrosting

När jag satt på jobbet i veckan så ringde Niklas och önskade sig en cupcake, han hade gått hemma och funderat på vilka smaker som skulle kunna smaka mumsigt i en cupcake och kom på att vanilj cupcake med vitchoklad och jordgubbsfrosting skulle vara gott.
En bra idé tyckte jag.
Igår fick jag äntligen tid att baka den.
Som jag skrivit tidigare så gillar jag att fylla mina cupcakes, jag vill att varje cupcakes ska vara som en liten tårtbit med lite fyllning i =}
Därför gjorde jag även en jordgubbsfyllning till denna.


Jätte god blev den!

Jag använder gärna vaniljstång då jag bakar, men har du inte tillgång till det så går det bra att ersätta den med vaniljsocker, ta då en tsk i det här receptet.

Vanilj cupcakes - ca 12 st Normalstora
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
2,5 dl socker
2 ägg
1 dl olja
½ vaniljstång
3 dl mjölk
1 dl riven/hackad vit choklad

Jordgubbskompott;
3 ½ dl jordgubbar (går bra med frysta)
2 msk socker

Jordgubb fyllning;
1 dl jordgubbskompott
3 msk färdigblandad, tjock marsánsås

Vitchoklads frosting:
3 dl grädde
1 dl Jordgubbskompott
100 g vitchoklad (Odense gör den bästa tycker jag)

Förvärm ugnen till 175 ° C!

Cupcakes;
Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Vispa ihop socker, ägg, olja och vanilj i en annan bunke. Vispa inte länge, utan bara så att allt blandas (inte blir fluffigt o pösigt...)
Blanda in mjölblandningen i äggsmeten.
Häll till i mjölken och rör om snabbt.
Blanda i den rivna chokladen.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min, kontrollera om de är klara med en teststicka.

Låt cupcakesen svalna medan du gör fyllningen och frostingen.

Jordgubbskompott;
Häll jordgubbar i en micro-säker skål, strö över sockret och micra i en minut till jordgubbarna kokar upp och sockret smälter.
Mixa jordgubbarna med en handmixer (eller vad du brukar mixa med) så den blir helt slät.
Sila över i en annan skål så att så lite kärnor som möjligt kommer med.

Fyllning;
Vispa ihop marsán pulver med lite mjölk enligt anvisningar på paketet.
Blanda jordgubbskompotten i marsánsåsen, rör slätt och ställ kallt.

Frosting;
Smält chokladen i micron (det tar inte många sekunder, micra några sekunder i taget, annars finns risken att du bränner chokladen).
Häll chokladen i grädden och vispa fluffigt.
Blanda i kompotten och rör om så allt blandas.

Skär ett lock i cupcakesen (jag visar hur här) och fyll med jordgubbsmarsánen.
Häll över frostingen i en spritspåse och spritsa på cuppisarna!

Mumsa i dig i två tuggor och njut =D








Vanilla cupcakes - approx 12 pcs
1 1/4 cups flour
1 teaspoon baking powder
½ teaspoon salt
1 cup sugar
2 eggs
½ cup oil
½ vanilla bean
1 1/4 cups milk
½ cup grated or chopped white chocolate

Strawberry compote;
1 1/4 cup strawberries (goes well with frozen)
2 tablespoons sugar

Strawberry filling;½ cup strawberry compote
3 tbsp ready-mixed, thick vanilla cream sauce

White choclotate frosting;3 cups cream
1 cup strawberry compote
100 g white chocolate (Odense do the best I think)

Preheat oven to 350 ° F

Cupcakes;
Stift flour, baking powder and salt in a bowl.
Whisk sugar, eggs, oil and vanilla in another bowl. Do not overdo the whisking, just mix it quickly.
Mix flour mixture into egg mixture.
Pour in milk and stir quickly.
Mix in the grated chocolate.
Bake in the bottom of the oven for about 20 minutes, check whether they are ready with a toothpick. The pick should come out clean...

Allow cupcakes to cool while you prepare the filling and frosting.

Strawberry compote; Place strawberries in a microwave-safe bowl, sprinkle with sugar and Micra in one minute for the strawberries and boil the sugar melts.
Blend strawberries with a hand mixer (or whatever you tend to mix with) so it is completely smooth.
Strain into another bowl, so that as few grains as possible come along.

Filling;
Add strawberry compote to the vanilla cream sauce, stir smooth and chill.

Frosting;
Melt the chocolate in the microwave (it only takes a few seconds, don't burn the chocolate in the microwave!) Pour the chocolate into the cream and whisk until fluffy.
Pour the compote and stir to mix everything.

Cut a cone in the cupcakes (I show how here) and fill with strawberry-vanilla filling.
Enjoy! =)
Fill a piping bag with frosting and pipe your cupcakes!

tisdag 25 januari 2011

Matcha Smoothie!

I paketet från Tehuset Java kom ju oxå ett Matcha som hette Latte to go, och efter att ha läst recepthäftet jag fick med så blev jag så nyfiken på att testa Matcha Smoothie.
Den var så himla god!
Niklas tyckte att smaken lutade åt nyponsoppa hållet, jag tyckte snarare söt spirulina och min äldsta pojke blev skrämd av att jag sa att den smakade alg, men gav det en chans och han tyckte väl inte att det var fy hemskt =}


Det är super enkelt att fixa den här smoothien =) 
Matcha smoothie
2,5 dl Sojamjölk (vanilj)
2 msk Matcha pulver
Is

Häll allt i mixern och mixa tills isen är krossad, häll upp i glas och servera =)



Receptet kommer från Tehuset Java.



Matcha smoothie
1 cup Soy Milk (vanilla flavored)
2 tablespoons powdered Matcha
Ice

Blend all ingredients until ice is crushed, pour into glasses and serve =)

måndag 24 januari 2011

Choklad cupcakes med Matcha!

Har ni smakat Matcha?
Jag fick tre olika förpackningar från Tehuset Java och provade det för första gången i helgen. Det var bland det godaste jag provat, jag älskade smaken!
Det smakade intensivt grönt te (och lite spirulina alg) i början och sen vart smaken söt och eftersmaken var söt och len... Jag är inte någon mästare på att förklara smaker, men det var riktigt gott.
Har du inte provat Matcha så tycker jag att du missat något!

Jag fick tre olika Matcha, en för Latte & Smoothie, och två för mat & bak.
Jag var ju tvungen att prova göra cupcakes med dem, så jag gjorde en choklad cupcakes med matcha frosting. Receptet på Choklad cupcakes var en gammal favorit. Receptet på frostingen kommer längre ner =}


Matcha frosting med vitchoklad
50 g smör, rumstempererat
150 g vit choklad
1½ dl florsocker

Smält vitchoklad i micron.
Vispa smör fluffigt, vispa ihop med florsockret och Matcha pulvret.
Häll i den smälta chokladen och vispa slätt.






Recipe for chocolate cupcakes here!

Matcha frosting with white chocolate
50 g butter, softened
150 g white chocolate
3/4 cup powdered sugar
2-3 teaspoons of the Match for Cooking

Melt white chocolate in the microwave.
Beat butter until fluffy, whisk together the powdered sugar and matching powder.
Pour in the melted chocolate and whisk smooth.
Följ Sockertussen via Bloglovin'! 

fredag 21 januari 2011

Mumin Cupcakes till Kalasform!

Äntligen har jag fört över bilderna från kameran till datorn. Dock var det natt då jag blev klar med alla cupcakes så ljuset är dåligt på bilderna =/

Men bättre det än inga bilder alls tänkte jag =}

Jag skulle göra 10 stycken cupcakes i de nya muminformarna.
Men något konstigt hände med mina platta cupcakes, kristyren blev rinnig istället för att stelna så jag fick göra en chokladsmörkräm i SISTA stund.
Så himla typiskt, men det gick ju bra till slut...












Följ sockertussen via Bloglovin'!  

Choklad tårta med kaffesmörkräm!

När jag bodde i Norrtälje för några år sedan så gick vi alltid och fikade på ett jätte mysigt fik som hade värsa goda bakelser, En Liten Smula hette fiket. Deras choklad tårtor var verkligen någonting i världsklass!
Och nu så fick jag en bakbok som heter just "Tårtor & Bakelser - Från en liten smula". Det är alltså samma person som har fiket som skrivit boken!
Så igår när min älskling fyllde år så passade jag på att baka en chokladtårta från boken; chokladtårta med kaffesmak.
Ni ska så klart oxå få receptet så ni kan prova den här underbara tårtan hemma.
Den här tårtan passar även väldigt bra som Valentine Tårta!


12 bitar
Choklad bottnar
200 g Smör
4 Ägg
5 dl Socker
3 dl Vetemjöl
4 msk Kakao, tex Valrhona Kakao
2 tsk Vaniljsocker


Tryffelglasyr
150 g Mörk choklad
½ dl Vispgrädde
½ dl Socker
½ dl Stark kaffe el espresso
50 g Rumsvarmt smör


Smörkräm
1 Vaniljstång
1 dl Vatten
3/4 dl Espresso el starkt kaffe
1 3/4 dl Socker
7 Äggulor
375 g Rumsvarmt smör


Börja med att göra tryffelglasyren, minst 12 timmar innan den ska användas.
Tryffelglasyr;
Hacka choklad och lägg i en bunke.
Sjud upp grädde och socker i en liten kastrull, ta av värmen och blanda ihop med kaffe och smör. Häll över chokladen och rör om till en slät glasyr. 
Låt vila i rumstemperatur i 12 timmar ( jag fuskade och hade den ute i 4 timmar, fungerade ganska bra..)


Chokladbottnar; Den här smeten ska röras om så lite som möjligt!
Värm ugnen till 170 ° C.
Smält smör och låt det svalna.
Blanda ägg och socker, häll i smör och sikta ner de övriga ingredienserna.
Den här kakan ska vara nästan som en kladdkaka i konsistensen så häll upp den i tre styckn smörade och mjölade bakformar,20 cm i diam, med avtagbar kant och grädda tills kanterna är gräddade och den är liiite kladdig i mitten. I receptet stod det 5-6 min, för mig tog det 17 min. Så kontrollera med sticka!
(Jag har inte tre formar, så jag använde samma form flera ggr)


Smörkräm;
Dela vaniljstången på längden.
Koka upp vatten, kaffe, socker och vaniljstång. 
När sockerlagen är 110° C vispar du äggulorna fluffiga i en bunke.
När sockerlagen når 122 ° C ska du hälla över den i en tunn stråle, under omröring, i äggulorna.
Fortsätt vispa till blandningen blir ca 40 ° C (lite varmare än fingervarmt).
Tillsätt smöret i små klickar och vispa tills du fått en slät fluffig smörkräm.


Min smörkräm blev grynig i början, men slätade ut sig efter en stunds envist vispande. Så ge inte upp!


Lossa bottnarna från formen, bre på ett lager smörkräm och avsluta med att hälla över glasyren.
Dekorera med kaffebönor och NJUT!









Chocolate cake
200 g Butter 
4 Eggs 
2 cups sugar 
2 1/4 cups flour
4 tablespoons cocoa powder
2 teaspoons vanilla sugar 

Truffle Glaze 
150 g Dark chocolate 
1/4 cup whipped cream 
1/4 cup sugar 
1/4 cup strong coffee electric espresso 
50 g unsalted butter 

Butter Cream 
1 vanilla pod 
1 cup Water 
½ cup strong coffee Espresso electricity 

 3 / 4 cup sugar 
7 Egg yolks 
375 g unsalted butter 

Start making the truffle glaze, at least 12 hours before use. 
Truffle Glaze;
Chop chocolate and place in a bowl. 
Simmer the cream and sugar in a small saucepan, remove from heat and mix with coffee and butter. Pour over the chocolate and stir to form a smooth glaze.
Let sit at room temperature for 12 hours (I cheated and had it out in four hours, worked pretty well ..) 

Chocolate cake;
This batter should be stirred as little as possible!
Preheat oven to 340 ° F.
Melt butter and let cool.
Mix eggs and sugar, add the butter and sift the dry ingredients. 
Butter and flour three 8-inch round cake pans, with removable rim, and bake until the edges are baked and it is a tiny bit sticky in the middle. In the recipe, it said 5-6 min, for me it took 17 min. So check with a toothpick!
(I do not have three molds, so I used the same form several times)

Butter Cream; 
Split vanilla bean lengthwise.
Boil water, coffee, sugar and vanilla.
When the syrup is 230 °F, whisk the egg yolks in a bowl until fluffy.
When the syrup reaches 252 ° F, you pour it in a thin stream, stirring, in the egg yolks.
Continue beating the mixture until it becomes about 104 ° F (slightly warmer than lukewarm).
Add butter in small lumps and whisk until you have a smooth fluffy butter cream.

My butter cream was grainy at first, but smoothed out after stubborn whipping. So do not give up!

Remove the cake from the cake pans, spread a layer of butter cream between cakes and finish by pouring over the glaze.
Decorate with coffee beans and ENJOY!


Följ Sockertussen via Bloglovin'! 

torsdag 20 januari 2011

Formex!

Idag öppnade Formex mässan med 800 utställare!
Jag var där och lämnade Mumin-cupcakes till Christina på Kalasform som hon ska ställa ut i sin monter de här fyra dagarna.
Hoppas hon blev riktigt nöjd och att jag får vara med nästa gång igen =D

Jag såg även att bakbloggarna Marina från MariMiloCakedesign och Lisa som har bloggen Sockerrus hade sina fina cupcakes och tårtor i montern, jättefina!

Mässan är tyvärr inte öppen för allmänheten, men du som har ett registreringbevis från ett företag kan köpa en biljett.
Om du ska gå, glöm då inte att besöka Kalasform i monter B 03:44.

:

Bilder på mina Mumin-Cupcakes kommer imorgon!


Följ Sockertussen via Bloglovin'!  

Spackla en tårta!

Jag tänkte visa er ännu en steg-för-steg beskrivning, denna gång på hur man täcker en tårta. Jag brukar täcka mina tårtor med smörkräm, men det går att använda hårt vispat grädda oxå om du inte gillar smörkräm. Man använder ju ganska lite smörkräm så det påverkar inte tårtans smak något, tycker i alla fall inte jag.

Jag börjar med att sätta en jumbo stor klick med smörkräm mitt på tårtan och arbeta ner den mot sidorna. Jag använder en spatel för jag tycker det fungerar bäst med den.
 Pressar som sagt ner smörkrämen över kanten och ner på sidorna.
Anledningen till att man inte klickar ut ny smörkräm där det ser ut att behövas är att man i värsta fall kan få med sig massa smulor från tårtbottnen. Bättre att börja uppifrån och smeta ut krämen.
Så här ser det ut när hela tårtan är täckt. Nu så jämnar jag ut smökrämen och tunnar samtidigt ut lagret så det inte är så tjockt. Ett tunt jämt lager blir bäst =}
 
Så ser det färdiga resultatet ut! Jämt och fint!

Nu är det bara att täcka tårtan =} Klicka på länken så får du tips på hur du ska göra ;)

Följ Sockertussen via Bloglovin'! 

onsdag 19 januari 2011

Muffinsformar i Silicon!

Jag har fått ett paket från Inne Online med praktiska siliconformar och två underbart fina glas!
Helt i min smak!
De säljer inte bara köksprylar utan lite allt möjligt, gå in på deras sida och kolla! =D

Jag tänkte att jag ska prova använda siliconformarna utan muffinsplåt för att testa om det går att skippa muffinsplåten då man använder de formarna, det tror jag fungerar bra. Har ni provat det?


Persian Love Cake!

Det är mindre än en månad kvar till Alla Hjärtans Dag har ni tänkt på det?
Visst firar ni det?
Har man en partner så tycker i alla fall jag att man ska passa på och visa att man uppskattar varandra lite extra den dagen. Jag menar, hur många dagar går inte åt att sitta på varsin sida av soffan och titta på tv eller knappa på datorn?
Just därför ska man passa på och visa lite mer än andra vardagar när det är Valentine!
Håller ni inte med?
Jag tänkte därför ägna några inlägg till inspiration inför Alla Hjärtans Dag. Jag börjar idag med en mini-tårta med orientaliska smaker, så som kardemumma, rosor och pistagenötter, som inte bara är en fröjd att se på utan smakar underbart!!

En underbar tårta som fått namnet Persian Love Cake!


Tårtbotten:
2½ dl mjöl
3 dl socker
1 ½ tsk bakpulver
1 krm salt
3 stora ägg, vita och gula separerade
0,8 dl vatten
½ dl rapsolja
1 tsk rivet citronskal
3/4 tsk hela kardemummafrön

Frosting:
4 dl vispgrädde
1 nypa saffran
1-2 msk florsocker
1 tsk rosenvatten
2 msk naturella, osaltade pistagenötter


Värm ugnen till 170 ° C

T
årtbotten:
Smörj och mjöla en tårtform med 25cm i diameter.
Sikta mjöl, hälften av sockret, bakpulver och salt i en stor skål.
Mortla kardemumma kärnorna.
Vispa äggulor, vatten, olja, citronskal och kardemumma i liten skål tills den är slät. Häll äggsmeten i de torra ingredienserna, vispa tills det är en slät smet.
Koka upp vatten i en kastrull.
Vispa äggvitorna i en ren skål tills den går att vända upp och ner.
Tillsätt resten av sockret, vispa över vattnet (vattenbad) tills vitorna blir en tjock maräng.
Häll i bakformen och grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Testa med en teststicka.
Stjälp upp tårtbotten på galler och låt svalna helt.

Frosting:
Mortla saffranet fint med en sockerbit. Värm 2 msk grädde och saffran i kastrull tills det sjuder.
Ta bort från värmen och ställ kallt.
Vispa ihop resten av grädden med florsocker och rosenvatten i en stor skål, blanda i saffransgrädde.
Ifall grädden blir lös när du rört i saffransgräddden kan du vispa en liten stund extra för att den ska bli fluffig igen.
Bre grädden mellan tårtbottnarna och även över tårtan.
Ställ kallt i minst 1 timme.
Dekorera tårtan med torkade eller kanderade rosenblad och pistagenötter.






And for you abroad here's the recipe in english =)
Enjoy!



Cake: 
1 cups flour 
2 ¼ cup sugar 
1 ½ teaspoons baking powder 
1 pinch salt 
3 large eggs, separated 
1/3 cups water 
¼ cup canola oil 
1 teaspoon grated lemon peel 
¾ teaspoon whole cardamom seeds

Frosting:

4 cups heavy cream 
1 pinch saffron 
1-2 tablespoons powdered sugar 
1 teaspoon rose water 
2 tablespoons natural, unsalted pistachio nuts

Preheat oven to 340 ° F.

Cake: 
Grease and flour a cake form with 25cm in diameter. 
Sift flour, half the sugar, baking powder and salt in large bowl. Grind cardamom. 
Whisk egg yolks, water, oil, lemon peel and cardamom in small bowl until smooth. 
Pour egg mixture into the dry ingredients, beat until a smooth batter. 
Boil water in a saucepan. 
Beat the egg whites in a clean bowl until it can be turned upside down. 
Add the remaining sugar, whipping across the water (water bath) until the whites become a thick meringue. 
Pour into baking pan and bake in the oven for about 30 minutes. Test with a tooth pick it should come out clean.
Turn cake onto a rack and let cool completely. 

Frosting: 
Grind saffron nicely with a sugar cube. 
Heat 2 tablespoons of cream and saffron in saucepan until it simmers. 
Remove from heat and chill. 
Beat together the rest of the cream with powdered sugar and rose water in a large bowl, mix in saffron cream. Cover the cake with the saffron cream. 
Refrigerate at least 1 hour. 
Decorate the cake with candied rose petals and pistachios.


Följ sockertussen via Bloglovin'! 

tisdag 18 januari 2011

Kakao, decopen och fina bunkar!

Jag har fått ett jätte fint litet paket från Tehuset Java.
Jag tänkte göra ett smaktest med den här fina Varlhona kakao och den jag använder i vanliga fall, ögon kakao (heter den så?) Jag känner på mig vilken som kommer att smaka bäst, men min familj ska få vara smakpanel och smaka choklad cupcakes i veckan =}
Och ni kommer att få njuta av bilder och få recept så ni kan göra egna =)

Jag har köpt Varlhona Kakao på NK i Stockholm förrut, men jag tyckte att den var så himla dyr... men Tehuset säljer den väldigt prisvärt. Besök gärna deras sida så får du se ;)

söndag 16 januari 2011

Mumin - Sneek Peek!

Jag ska göra cupcakes till Christina på Kalasform som hon kan ha i sin monter på Formex-mässan som går av stapeln nu på torsdag.
Jätte skoj, verkligen =} Med tanke på att min blogg fortfarande är en bebis så känns det stort att få visa mina cupcakes på Formex mässan =D
Jag har fått fria händer, men Christina vill att temat ska vara Mumin, så jag suttit hela söndagen och gjort figurer från Mumindalen =)
Jag måste erkänna att jag inte sett en enda muminfilm, inte ens en liten snutt... Men nu känner jag hela familjen ;)
Ni kommer att få se mera bilder på det jag gjort snart, men innan dess en liten Sneek Peek!
Här är lilla Snorkfröken.

lördag 15 januari 2011

Kanderade rosor!

Det är väldigt lätt att göra kanderade rosor som man kan dekorera sin bakverk med. Men tänk på att köpa ekologiska blommor, annars kan de vara besprutade =/

Kanderade rosor 
1 äggvita
Ett par rosor
1 dl strösocker

Börja med att förvärma ugnen till 100 °C.
Vispa upp äggvitan lätt.
Plocka av rosenbladen från rosorna och välj ut de fina och hela bladen.
Pensla äggvita med en bakpensel på bladen och vänd i strösocker.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Värm i ugnen i ca 30 minuter.
Låt stå och svalna på bakplåtspappret i någon timme så de blir ordentligt stela.


Den här lilla bunken av hårdplast från Tehuset Java rymmer 0,5l och är perfekt att vispa äggvitan i!
Blanda då inte ihop den med andra bunkar och vispa andra saker i den, den kan bli fettig då och äggvitan blir inte sådär fluffig och fast som du vill ha den. Utan använd det bara då du vispar ägg!






Candied Roses 
1 egg white
A pair of roses
½ cup granulated sugar



Start by preheating the oven to 220° F.
Beat the egg white lightly.
Pick the rose petals from the roses and pick out the good and all the leaves.
Brush the egg white with a brush on the leaves and turn them in the granulated sugar.
Place on parchment paper.
Heat in oven for about 30 minutes.
Let stand and cool on parchment paper in an hour or so they become fully rigid.




Följ sockertussen med Bloglovin'! 

Tehuset Java!

Jag har inlett ett samarbete med en ny sponsor som kommer att dyka upp på bloggen då och då några månader framöver och tänkte passa på att presentera dem så ni lär känna varandra =}

1932 grundades ett företag som fick namnet Kaffeimporten Java, de första 40 åren ägnades åt att bygga stabila kundrelationer och vara det självklara valet då det kom till var man skulle handla sitt kaffe.

Efter jämna 40 år tog familjen Skeppstedt över verksamheten och breddade ut utbudet till att innefatta mer än enbart kaffe, så som köksprylar, porslin och hygienartiklar, te, choklad och mer där till. 
De döpte då även om företaget till Tehuset Java.
Idag finns Tehuset Java inte bara i Lund utan även i Stockholm på Odengatan 29 samt i Lidingö Centrum för er om vill besöka dem!

Besök deras webshop, du hittar helt säkert något du gillar!
Kolla in deras Matcha Te som man kan använda till att göra Chai Cupcakes som är fullproppade med antioxidanter!



fredag 14 januari 2011

Tårtbotten!

Det finns många olika recept på tårtbotten och man får helt enkelt hitta sin favorit bland alla olika recept som finns. Men prova den här, jag brukar få till höga fina tårtor med det här receptet.
Jag kan tyvärr inte ta åt mig äran för receptet utan har hittat den på Arlas hemsida.

Tårtbotten

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

Förvärm ugnen till 175°C.
Vispa ägg och socker pösigt, tar ca 5 min, håll på lite längre om du orkar ;)

Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten, blanda om med en slickepott. 
Om du vispar så blir tårtan kompakt, du vill hålla kvar luften som du vispat i och inte aktivera glutenet för mycket.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-35 min. Använd en provsticka för att avgöra när tårtan är klar.



Tart case
4 eggs
0,85 cups granulated sugar
0.42 cup plain flour
0.42 cup potato flour
2 teaspoons baking powder

Preheat oven to 345 ° F.
Beat eggs and sugar until fluffy, takes about 5 min, hold on a bit longer if you can ;)
Mix dry ingredients in a nother bowl and add into the egg mixture, then mix with a spatula. 
If you whisk the cake becomes dense, you want to keep the air you whipped in and do not activate the gluten too much.
Bake in the lower part of the oven for about 30-35 min. 


Följ Sockertussen med Bloglovin'!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...