fredag 28 oktober 2011

Ett desserbord i rosa och gult

Under veckan har jag visat er bilder och även skrivit ut recepten på det som fanns på Emilias dessertbord, och här kommer äntligen dessertbordet i sin helhet.

Dessertbordet bestod av:
och rosa/gula maränger






torsdag 27 oktober 2011

Rosa tårta med Rosa tårtbottnar

Jag måste erkänna att den här tårtan inte blev som jag tänkt mig. 
Det började med att jag hade så svårt att bestämma mig för vad jag skulle göra för tårta. Efter mycket om och men så bestämde jag mig för att göra en två vånings tårta, bestående av rosa tårtbottnar och fylld med Vit chokladmousse och Ahlgrensbilar fluff.

Så långt var det inga problem...

Men så kunde jag inte bestämma mig för vad jag skulle täcka tårtan med. Tillslut så bestämde jag mig för att täcka den med rosa IMBC som jag skulle spritsa till att bli en Ruffle cake (inspirerad av Call Me Cupcake). Men min IMBC blev totalt förstörd, jag vispade och vispade som en dåre, men den ville inte bli krämig utan skar sig och såg allmänt äcklig ut. Eftersom detta hände 1 timme innan gästerna skulle anlända så började jag bli lite stressad. Ni ska veta att jag har en tråkig ovana och kan inte riktigt tänka om och vara nöjd med min nya idé då jag bestämt mig för en sak som (utan att jag bestämt det) inte kunde bli av.

Så jag fick gräva fram det jag hade i skafferiet och det bästa jag kunde få till så snabbt var en frosting bestående av Italiensk maräng med Marshmallows Fluff med jordgubbssmak. 

Den var dock svår att få slät och på plats då den gärna ville rinna av tårtan =/
Men GOD blev den i alla fall =D

Här kommer nu lite bilder ;)




 





lördag 22 oktober 2011

Rosa Whoopie Pie

Jag har haft fruktansvärt fullt upp denna vecka och inte hunnit med att publicera bilder och recept som jag utlovat =(
Men nu är det helg (nästan) och här kommer både bilder och recept på supersmarriga Whoopie Pies fyllda med vit chokladfluff =)



Whoopie Pie
5 ½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 ägg
½ dl vegetabilisk olja
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
8-10 droppar röd karamellfärg
1,75 dl mjölk
1 msk vinäger


  1. Värm ugnen till 175 grader
  2. Blanda ihop mjölk och vinäger och ställ åt sidan.
  3. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt i en bunke och ställ åt sidan.
  4. I en annan bunke: Vispa ihop olja och strösocker. Vispa i ägget. Tillsätt vaniljsocker och röd karamellfärg och vispa tills smeten är ordentligt blandad.
  5. Tillsätt hälften av mjölblandningen och hälften av mjölken (med vinäger) i smeten och vispa, blanda sedan i resten och blanda ihop till en slät smet.
  6. Scoopa en matsked smet på en plåt med pakplåtspapper, glöm inte att lämna lite utrymme mellan smetklickerna, kakan kommer att bli lite plattare och flyta ihop i varandra annars.
  7.  Grädda i ugnen i 8-10 min.


lördag 15 oktober 2011

Recept på Cheesecake med hallon och choklad

Den här cheesecaken gjorde jag då vi hade kräftskiva här hos oss.
Den var inte alls så söt (trots att jag misstänkte att den skulle bli det) och det syrliga från hallonen gifte sig underbart med både ostfyllningen och chokladen.
 Jag rekommenderar den starkt!
Dock tar den lite tid att göra eftersom den behöver bakas i ugn innan man kyler den och slutligen kan servera denna underbara cheesecake.
Är du ute efter ett superenkelt recept på cheesecake så titta här istället ;)

Cheesecaken har en kexbotten gjord av choklad wafers (rån) istället för Digestive kex.



Cheesecake - ca 10 port
1 påse chokladrån (wafers)
80 gram rumstempererat smör
2 dl hallon

200 gram Philadelphiaost

1 tsk vaniljsocker
1 burk kondenserad mjölk
1 ägg

2 msk limejuice

150 gram mörk choklad
½ dl grädde


  1. Börja med att köra chokladrån i en mixer till de är helt krossade. Tillsätt smöret i små klickar och fortsätt mixa till en deg.
  2. Bred ut degen i en springform och ställ kallt medan du förbereder resten av cheesecaken.
  3. Mosa hallonen och ställ åt sidan.
  4. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Vispa Philadelphiaosten och vaniljsockret i en stor bunke tills den är fluffig.
  6. Tillsätt den kondenserade mjölken i en tunn stråle.
  7. Då osten och mjölken är väl blandat så är det dags att knäcka i ägget. Rör om på låg hastighet i några sekunder.
  8. Blanda till sist i limejuicen och rör om med en slickepott eller slev.
  9. Ta fram formen ur kylen och bred ut de mosade hallonen. 
  10. Häll försiktigt över ostsmeten.
  11. Grädda i ugnen i 30-45 min (till kakan är fast i kanterna och nästan färdig i mitten)
  12. Ställ kallt i ca 1 timme (30+30 min, se nedan).
  13. Till sist är det dags för choklad ganachen, hacka chokladen och häll i en bunke, värm upp grädden till den nästan kokar och häll över chokladen. Rör om tills blandningen är slät.
Då cheesecaken är svalnat i ca 30 min och även choklad ganachen fått vila i ca 30 min så kan du bre den på cheesecaken innan du ställer in cheescaken i kylen igen så den får vila 30 min til innan den är redo att serveras.






fredag 14 oktober 2011

VaniljCupcakes med vit choklad

Nu är jag tillbaka efter en underbar vecka i solen!
Vi har haft det helt underbart med massa sol, bad och sånt som andra bakat ;)
Jag har en tendens att bli lite höstdeppig så mig passar det perfekt att åka iväg en vecka då mörkret och kylan överfaller oss =P

Men nu är jag i alla fall tillbaka och tänkte fortsätta visa er vad jag bakade till lilla Emilia på hennes 6 årskalas.

Förutom Sugar Cookies hade vi även mini vanilj cupcakes med vitchoklad, jag har gjort en variant av dessa tidigare och då de blev himla lyckade så fick de göra come back. Receptet finns här, men jag har skippat jordgubbskompotten i frostingen denna gång.




tisdag 4 oktober 2011

Rosa Sugar Cookies - Mördegskakor

Hemma hos oss hade vi barnkalas i helgen, så det bjöds på dessertbord =)
Temat var rosa och det passar ju extra bra denna månad!
Jag tänkte lägga upp bilder och recept i omgångar eftersom det blir rätt mycket annars. Dessa goda Sugar Cookies är täckta med hemmagjord Sugarpaste med några droppar smultronessens och dekorerade med små blommor i Sugarpaste. Här finns en steg-för-steg beskrivning på hur du ska fixa blommorna.


Jag har penslat kakorna med toffee-sås för att sockerpastan ska fastna.





Recept på mördegskakorna har jag hämtat från Sweetopia.


Sugar Cookies - Mördegskakor

3 dl Smör
2 dl Strösocker
1 stora Ägg
5½ dl Vetemjöl
½ tsk Bakpulver
½ tsk Salt
Frön från ½ vanilstång (eller 1½ tsk vaniljsocker)


1. Vispa smör och socker i en stor bunke med en elvisp på medelhög hastighet, i ungefär en minut. Skrapa ner smör från sidor av skålen med en slickepott och blanda i ytterligare några sekunder. Du behöver inte överdriva vispandet utan sluta då smör o socker är väl blandat.

2. Tillsätt ägget vispa.

3. Skär och öppna vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda i smeten och rör om ordentligt.

4. Sikta din torra ingredienser,mjöl, bakpulver och salt, i en annan bunke.

5. Häll över de torra ingredienserna över smörsmeten och blanda på låg hastighet i ca 30 sekunder. Tänk på att inte vispa degen för mycket då kakorna blir torra, spröda och inte alls som du vill ha dem.

6. Slå en degen och kyl ner i ca 1 timma, helst längre.

7. Kavla ut degen, stansa ut kakor och grädda mitt i ugnen 8-12 minuter..

8. Låt kakor svalna till rumstemperatur och dekorera!



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...