söndag 26 februari 2012

Neapolitan cake - Tårta i 3 färger


Äntligen tänkte jag publicera receptet på Neapolitan tårtan jag gjorde i våningstårtan förra månaden.
Neapolitan tårta består av tre olika bottnar; Choklad, Vanilj och Jordgubb.

Till chokladbottnarna använde jag det här receptet på Devil's Food Cake.
Vanilj- och jordgubbsbotten bestod av samma tårtbas, med enda skillnaden att jag hade i 2-3 msk jordgubbspuré i den rosa =)



Jordgubbspuré
1-2 dl jordgubbar (frysta eller färska)
1 msk florsocker

Gör såhär:
Micra jordgubbarna på högsta effekt i 2-3 min.
Mosa med en handmixer tills blandningen är slät, tillsätt socker och sila för att få bort de små fröna.


Saftig Vaniljbotten
2½ dl rumstempererat smör
4 dl socker
½ vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker
4 ägg
7½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2½ dl mjölk
1 tsk vinäger

Gör såhär:
Värm ugnen till 175 grader.
Smörj och mjöla en bakform (ca 20 cm i diameter).
Kärna ur vaniljstången och lägg i en bunke, tillsätt socker och smör och vispa fluffigt (ca 5 min).
Knäck i ett ägg i taget. Vispa väl mellan varje ägg.
Blanda bakpulver och mjöl.
Blanda mjölk och vinäger.
Vispa i mjölen och mjölken (omväxlande, börja och slutar med mjöl) i äggsmeten.
Håll varje lager ca 3 inches ovanför din disk och försiktigt släppa pannorna platt på disk flera gånger så att utsläpp av luftbubblor. Detta hjälper dig att få enjämnare kaka.
Baka i 25 - 30 minuter (beroende på ugn) tills den är klar.
Kyl i kokkärl för 5 - 10 minuter.
Ta bort och omedelbart linda varje lager i plastfolie för att försegla i fukt. Svalna helt på tråd rack.
När svalnat, är du redo att montera din kaka.

Fyllning
Jag har fyllt tårtan med hemmagjord jordgubbssylt, vaniljkräm och choklad ganache.

 

lördag 25 februari 2012

Bästa måttet, ever...


Jag tycker att sitta och slösurfa och titta på tårtor, kakor och bakelser är nästan lika skoj som att baka själv. Jag sitter och fantiserar om allt jag ska baka, och får massa idéer till nya kombinationer som jag aldrig sett tidigare och som MÅSTE göras!

Och ibland får jag syn på sånt som jag inte sett på svenska bakbloggar men som är rätt vanligt utomlands. Det enda knepiga är att de amerikanska recepten är angivna i CUPS och OZ istället för våra vanliga mått här hemma. Så jag har stått med en omvandlare och knappat in cups och konverterat till svenska mått, eftersom vi har decilitermått här hemma...
Men... så hittade jag ett överlägset redskap hos Vikingsun, jag fattar inte att jag ens har klarat mig utan det innan, så mycket tid jag lagt ner på att hålla på och omvandla recepten... Jag är så sjukt nöjd med mitt nya mått och rekommenderar er att investera i ett likadant.

Förutom våra vanliga mått så mäter den här måttkoppen just cups och oz!



måndag 20 februari 2012

Kärlekstårta

Nu tänkte jag äntligen publicera bilder på tårtan som jag gjorde till alla hjärtans dag.
Eller tårta och tårta, jag gjorde det mycket enkelt för mig själv och gjorde en saftig Tigerkaka (recept kommer snart) och spacklade den med Italiensk maräng smörkräm (IMBC).

Jag tyckte att den här formen från Lékué  passade bra eftersom jag och min älskling firade vår 3:e alla hjärtans dag ihop ♥

Bakformen finns i alla siffror hos Coolstuff  som faktiskt är först i Sverige (och Norden för den delen) med de fina formarna.
Och det finns fler användningsområden än barnkalas för dem, som ni ska få se här ;)










söndag 12 februari 2012

Alla hjärtans dag tips 7 - Cookie Sandwich


Första sommaren som vi bodde huset så hittade jag den godaste glassen jag någonsin smakat på "rea". Det var ett tillfälligt erbjudande och varje glass kostade 5:-, vilket är himla billigt. Men eftersom jag inte äter glass så ofta så köpte jag så det räckte en till varje familjemedlem. Glassen var en styckförpackad Ben and Jerry's och hette WICH.
Jag kan säga att jag återvände till affären samma dag som jag smakat dem och köpte 20 glassar! Så goda var de =)

Då när jag bakade Chocolate Chip Cookies här om dagen så räddade jag några för att kunna göra dessa Cookie Sandwiches, jag har faktiskt gjort det riktigt enkelt för mig och haft köpt vaniljglass mellan två kakor som stått i frysen en stund innan servering.


Den supercoola te muggen med en inbyggd sil kommer från Magisso. Den sticker verkligen ut med sin design och passar verkligen jättebra hemma hos mig som dricker mycket lösviktste =)






lördag 11 februari 2012

Alla hjärtans dag tips 6 - Red Velvet Whoopie Pies


Det sägs att Whoopie pie kakan kommer från Amish folket, tänka sig...
Det är ingen ny kaka direkt, men vi ligger i lä här i Sverige så det är inte många år sedan som Whoopie pies nådde oss. De kan varieras i nästan all oändlighet, med olika kakor och olika fyllningar.
Det finns en helt ny värld att upptäcka =)

Jag har gjort Red Velvet Whoopies för att det passar extra bra på alla hjärtans dag, jag gjorde även några med vaniljsmak. De är fyllda med Cream Cheese frosting.

Det är lite svårt att få hjärtformade Whoopies som håller formen i ugnen, de flyter nämligen ut ganska lätt.
För att få dem hjärtformade har jag därför stansat ut hjärtan med hjälp av en pepparkaksform då kakorna var klara istället.

Recept på Whoopie pies finns HÄR.





fredag 10 februari 2012

Alla hjärtans dag tips 5 - Ett hjärta av choklad

Om man inte vill baka något till alla hjärtans dag men ändå ha efterrätt så kanske ett chokladhjärta kan vara något.
Du väljer själv om du vill ha vit, mjölk eller mörk choklad i ditt hjärta.

Jag har använt en riktigt fiffig form till mina hjärtan, i den här formen kan du göra hjärtan i 3 olika storlekar, men idag var den största lite för stor för mig. Så det fick bli ett litet och en mitt i mellan, och de blev super söta =)

Formen kommer från Lékué och finns bla i Önska butikerna.

3D Hearts Mould




Alla hjärtans dag tips 4 - Dekorerad Rulltårta

Förra året så tittade jag in till duktiga Sana med den underbara bakbloggen Made by Love och hittade en slags rulltårta jag aldrig tidigare sett, dekorerad rulltårta!
Inspirerad som jag blev var jag tvungen att prova min egen variant av dekorerad rulltårta, men med lite förenklat recept.

Den blev så sjukt god att jag i år passade på att göra en favorit i repris. Denna gång fyllde jag rulltårtan med  vanlig hallongrädde.

Jag har spritsat de små hjärtan med en DekoPen från Lékué som finns i var och varannan köksbutik. Det blev mycket lättare att spritsa fina små hjärtan med hjälp av den.

Seriöst, blev de inte riktigt söta? 










torsdag 9 februari 2012

Alla hjärtans dag tips 3 - Dubble Chocolate Chip Cookie

Jag försökte publicera det här inlägget igår, men jag kom inte åt mitt konto här på Blogger...
Men men, bättre sent än aldrig ;)

En av mina favorit kakor är Chocolate chip cookies och självklart ska ett av alla hjärtans dag tipsen vara dessa kakor!

På var och varannan amerikans bakblogg så ser man fina sugrör som är nedstoppade i söta små glasflaskor och  hos Sockerflinga hittade jag dessa som jag använt här. De finns i massa olika färger och lyfter presentationen ytterligare ett snäpp ;)

Vill du ha egna sugrör så finns de HÄR.







Chocolate Chip Cookie - ca 40 st
Recept från Call me Cupcake

5 1/4 dl mjöl
En nypa salt
1/2 tsk bikarbonat
150 gram smör, smält och avsvalnat
2 dl farinsocker
1 dl socker
1/4 tsk vaniljpulver
1 stort ägg
1 stor äggula
150 gram knappar av mörk choklad
150 gram knappar av mjölkchoklad

Värm ugnen till 160 grader. Smält smöret.
Sikta mjöl, salt och bikarbonat i en bunke.
Vispa samman det smälta smöret, farinsocker, socker och vanilj. Tillsätt ägg och äggula och vispa till en jämn smet. Rör ned mjölblandningen och rör eller knåda till en deg. Tillsätt chokladen och blanda tills jämnt fördelad. Rulla lagom stora bollar (det blir 2-3 plåtar) och placera på bakplåtspapper. Se till att lämna tillräckligt mellanrum mellan varje kaka eftersom de kommer sjunka ut i ugnen. Grädda 10-13 minuter.

tisdag 7 februari 2012

Alla hjärtans dag tips 2 - Kärlek på pinne


Cake Pops är ju himla gott, och inte undra på att den underbara lilla godingen är så uppskattad. Den är liten, söt och lagom stor så man kan lätt äta ett X antal utan dåligt samvete.
Men dåligt samvete behöver man absolut inte ha överhuvudtaget på alla hjärtans dag, då ska man passa på och äta gott och mysa allt vad man orkar ♥


Här har jag gjort Red Velvet Cake Pops med vit choklad och jordgubbsmjölk.


Har du inte gjort Cake Pops tidigare så titta på den här Cake Pops Guiden.


De underbara sugrören i papp kommer från Sockerflinga, vill du oxå ha söta sugrör så beställer du dem här.




måndag 6 februari 2012

Alla hjärtans dag tips 1 - Kärleksfrukost


Det är redan februari och snart är alla hjärtans dag här ♥
Och den här veckan tänkte jag viga åt att baka och laga sådant som passar extra bra när man vill hylla kärlekens dag =)

Först ut är en kärleksfull frukost med en speciell äggmacka, jag vet, jag brukar inte visa er mackor på den här bloggen, men man kan på detta sätt starta firandet redan kl 05:30 om man vill ♥

Tillvägagångssättet är enkelt för att lyckas med den här mackan, stansa ut ett hjärta ur brödet med en pepparkaksform, sätt brödet i stekpappan och knäck i ett ägg i hjärtat. Stek på medelvärme tills ägget är helt fast.
Tänk på att inte ha för hög värme eftersom brödet annars lätt bränns vid.

Jag tänkte även passa på och anmäla detta inlägg till månadens sötsak hos Söta saker där temat denna månad är frukost =)




onsdag 1 februari 2012

Våningstårta med prinsessa


Min bästa väns dotter fyllde 4 år förra helgen och jag fick äran att göra hennes tårta =)
Hon önskade sig en tårta med en prinsessa på och i och med det var temat spikat, en prinsesstårta till vår prinsessa ♥

Jag blev så sjukt nöjd med prinsessan, därför får ni se 387 bilder på den här nere ;)

Den undre tårtan är en så kallad Neapolitan tårta som består av tre olika bottnar. Choklad, vanilj och hallon och den övre tårtan bestod av en enkel vaniljbotten med hallongrädde och kolafluff.

Recept kommer snart =)




  







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...