tisdag 27 mars 2012

Vinnaren av Macaron-/Whoopiesetet är dragen!

Då har det blivit dags att äntligen dra en vinnare...
Men först; Tack allihop för att ni deltagit!

När alla lotter var räknade så fick jag ihop 113 dragna lotter.
Till min hjälp har jag använt en slumpgenerator och fått fram ett "random" nummer som denna gång blev nummer 25!
Det innebär att vinnaren av Macaron-/Whoopiesetet är Linda AKA Cupcakesfluffan.
Grattis Linda =)
Maila mig dina uppgifter så ser jag till att du får ditt fina set.

fredag 23 mars 2012

Våffeldagen på NK


NK är det tradition att fira Våffeldagen med speciella happenings.Så även i år =)
Man passar på att fira hela helgen med att bjuda sina kunder på smarriga våfflor och kaffe från JURA Kaffemaskinerna.

Idag står jag och Uno och våfflar och dekorerar våfflor för fullt.
Har ni vägarna förbi så blir jag glad om ni tittar in och smakar våfflor och dricker kaffe med mig och Uno =)

Och så passar på att titta på alla fräscha vårnyheter på NK Glas och Porslin så klart!



Pinned Image







fredag 16 mars 2012

Vinn ett set med Whoopiematta/ Macaronmatta och en DekoMax

Då var det äntligen dags att dra igång en tävling här på bloggen LerLer
Den här gången i samarbete med KÖK etcetera som är en webshop där du kan köpa det mesta som rör köket. Hög kvalitet, funktionalitet och spännande design är det som håller ihop sortimentet. 
Jag fastnade så klart för kategorin Bak, men det finns något för alla som gillar att stå i köket!

Du kan alltså vinna ett set med nyheten Whoopiematta som visas på bilden plus en DekoMax. Du spritsar smeten direkt på mattans ringar och ringarnas kanter gör att smeten inte rinner ut och du får perfekta, lika stora kakor varje gång! 
Kan det bli enklare?

Den här tävlingen är avslutad!
Jag tävlar hos Sockertussen om den här Whoopiemattan och en DekoMax
från KÖK etcetera.
Klicka HÄR om du också vill vara med!


För 1 vinstchans gör punkt 1 & 2 och skriv en kommentar:
  1. Gilla Sockertussen på Facebook  
  2. Gilla KÖK etcetera på Facebook  

För 2 vinstchanser gör du som ovan plus ett av följande alternativ;
  1. För dig med blogg - Kopiera bilden och den kursiverade texten här ovanför och publicera i din blogg (se till att länkarna fungerar!) Bifoga sedan länken där du skrivit om tävlingen (hela URLen) i kommentaren till mig.
  2. För dig utan blogg - Tipsa minst 5 av dina vänner om tävlingen via mail (använd gärna bilden här ovanför) och skicka kopian till mig (sockertussen(at)hotmail.se)

Tävlingen börjar nu och avslutas Måndag 26 mars kl 23:59


Den här tävlingen är avslutad!




torsdag 15 mars 2012

Mega Macaroons!


Ni har väl inte missat macaronmattan i silikon från Lékué som kom ut förra året, en super fiffig nyhet för alla oss som gillar att baka Macarons och vill ha lika stora kakor att par ihop.
Nu har det kommit en ny variant av mattan, en Whoopie-matta som har cirklar som är 5-6 cm i diameter *ögonmått* och jag har fått möjligheten att prova den *yeay*
Så jag passade på att göra mega stora Macarons, jag skojar inte, de var typ 4 tuggor stora :-)

Hos KÖK etcetera kan du få tag i den här Whoopie-mattan.


Gillar du mattan och vill ha en egen? Håll då utkik redan imorgon för då startar en tävling där jag kommer att lotta ut en Whoopie-matta!


Titta får ni se skillnaden mellan dem stora och de "vanliga" macaronsen.

De stora Macaronsen är dekorerade med Pistage, 
de små är dekorerade med strössel.


Så här i efterhand ser jag att de ser ut som små hamburgare *hihi*



 Förstår ni vad jag menar med MEGA macarons? Blinkar

Vill du baka egna Macarons?
Här har du det bästa receptet på Macarons!


tisdag 6 mars 2012

Creme Brulee med recept

En välgjord Creme Brulee är ett av de bästa sätten att avsluta en fin middag, tycker ni inte?
Jag hade ju tänkt servera olika sorters Brulee till alla hjärtans dag, men jag tappade dem i golvet när jag skulle ta ut dem ur kylen, snacka om antiklimax =(
Men jag passade på att göra klassisk Creme Brulee (och hålla i dem ordentligt när jag tog ut dem ur kylen den här gången) när min pappa var här och hälsade på förra helgen.

Receptet kommer lite längre ner

Jag har blandat ihop lika delar farinsocker och strösocker och hällt över den färdiga Bruleen.

Sedan är det bara att bränna sockret med en FlameBoy.




Creme Brulee - 4 port
5 äggulor
30 gram strösocker
½ vaniljstång
5 dl vispgrädde

2 msk strösocker
2 msk farinsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skrapa ur vaniljstången och blanda fröna med grädde och socker i en liten kastrull.
    Låt koka upp på medelhög värme.
  3. Ta av värmen och vispa i äggulorna.
  4. Häll över blandningen i 4 portionsformar.
  5. Ställ formarna i vattenbad i ugnen i 30 min.
  6. Kyl ner formarna i minst en timme i kylskåp. 
  7. Blanda ihop strö- och farinsocker och strö över bruleen och bränn med en livsmedelbrännare eller sätt ugnen på snabbuppvärmning och grilla högst upp tills sockret smält.

    Tänk på att vara försiktig när du bränner sockret, det går fort och blir väldigt varmt.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...