söndag 29 april 2012

Tävling - VIVA Lakrits!

Lakrits är populärare än någonsin. Visste du till exempel att lakrits är läkande vid magsår och kan öka förbränningen, förutom att det är smarrigt godis ;)

Malaco har tagit fram tre nya lakritsgodisar för oss som älskar lakrits =)

VIVA LAKRITS – Briljanter, mjuk sockrad sötlakrits
VIVA LAKRITS – Juveler, mjuk saltlakrits
VIVA LAKRITS – Pärlor, mjuk salmiak med krispigt skal

Jag måste ju säga att jag hittat min nya favorit i Pärlor, de var försvinnande goda!

Nu har jag, tack vare Tove på Wenderfalck, möjligheten att lotta ut 15 påsar till mina läsare. 
5 personer kommer alltså att vinna 3 påsar var!

Det enda du behöver göra för att vinna är att skriva en kommentar med vilken lakritssmak du gillar bäst: Sött, Salt eller Salmiak!
Tävlingen är avslutad!
Tävlingen börjar nu (söndag kl 14:00) och avslutas nästa söndag (6/5) kl 23:59.
Lycka till!




torsdag 19 april 2012

Devil's food Cake med Dulce de Leche glasyr

Den här gången har jag gjort Devil's food cake tårtan på ett helt annat sätt än jag brukar, jag har bytt ut chokladglasyren mot en Dulce de leche glasyr och bakat min Devil's food cake i en sockerkakasform, och inte vilken form som helst en riktigt cool sådan från Lékué ;) Den ser ju ut som en sån där sand form som man kan bygga sandslott med =D

Receptet på tårtan hittar du HÄR och receptet på Dulce de Leche har du HÄR!










tisdag 17 april 2012

Norooz tårta

I slutet av mars månad firade vi det persiska nyåret: Norooz.
Förra året skrev jag ett inlägg om hur vi firar är du nyfiken så kan du läsa det här och även titta på förra årets tårta =)
Eftersom Norooz är årets första vårdag så ville jag i år göra en vårig tårta och vad är mer vårigt än körsbärsblommor ;)

Det var tur att jag hann fota tårtan innan vi åkte iväg med den, för Niklas satt med den (färdigmonterad) i knät i 2 timmar och tyvärr så hade den skakat så mycket och bottnarna som var lätta (jag brukar göra mastiga bottnar men använde denna gång potatismjöl för att få fluffiga bottnar) blev lite mosade i kanterna =/
Så note to self: Montera inte tårtan innan du är framme!!

Tårtan består av ljusa fluffiga bottnar med jordgubbskompott och vitchokladmousse, och bananmousse och mjölkchokladfluff.





lördag 14 april 2012

Recept Choklad MarängPaj

Äntligen kommer receptet på choklad marängpajen =)



Pajskal:
1 paket Ballerina Cookie Choco
2-3 msk smör
ev någon msk mjölk

Fyllning:
3 äggulor
2 dl strösocker
3 msk mjöl
4 msk. kakao
1 krm salt
5 dl mjölk
1 msk smör
1tsk vaniljpulver

Maräng:
3 äggvitor
1 nypa salt
0,75 dl strösocker 
ev några droppar citronsaft

Gör så här:
Pajskalet:
Kör kakorna i matberedaren och tillsätt smöret i små klickar tills du har en deg, är degen för smulig, tillsätt lite mjölk.
Tryck ut pajdegen i en form med hög kant (jag använde faktiskt en springform) och förgrädda i ugnen på 200 grader i 7 min.

Chokladfyllning:
Blanda äggulor, socker, mjöl, kakao och salt i en kastrull.
Tillsätt mjölk och vispa ihop.
Koka på medelvärme under ständig omrörning tills blandningen kokar upp och tjocknar.
Ta bort från värmen och rör i smör och vaniljpulver.
Häll över chokladblandningen i det förgräddade pajskalet.
Maräng:
Vispa äggvita, citron och socker till en hård maräng och spritsa eller klicka på chokladfyllningen.
Grädda långt ner i ugnen på 200 grader tills marängen fått en fin färg, för mig tog det mellan nästan 25 min.

torsdag 12 april 2012

Choklad Marängpaj

Nu var det länge sedan jag uppdaterade bloggen, jag har så fullt upp på jobbet att jag är helt slut på kvällarna så jag har inte orkat skriva =(
Men jag har hunnit baka några gånger så jag har lite bilder att visa er =)

Och jag tänkte börja med bilder på en jättegod choklad & maräng paj.
Den består av en chokladig botten med Ballerina Cookie, Chokladfyllning som blev väldigt luftig och len, som en chokladmousse ungefär och marängtopping.
Jag lovar att återkomma med recept snart...




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...