torsdag 24 maj 2012

Banan cheesecake - Banoffee - recept

Äntligen har jag nu tagit mig tid att sätta mig ner och skriva receptet på Banoffee cheesecake'n som jag gjorde i helgen.
Hoppas ni gillar det lika mycket som vi gjorde! Här kommer det ;)


Botten
½ paket digestivekex
2-3 msk smör
1 nypa kanel

Cheesecake
2 skivade bananer
200 gr Philadelphia
100 gr Kesella (jag använde lättvarianten)
Ca 1 dl socker (jag tog ca 0,75dl)
2 ägg
3 msk vetemjöl
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
½ burk kondenserad mjölk
Dulce de leche
Ev någon matsked grädde

Topping
Riven mörk choklad

Gör så här:
Krossa digestiven och blanda med smör och kanel. Tryck ut i en springform med avtagbar kant och grädda i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter

Vispa under tiden ihop Philadelphia och Kesella med socker så det blir fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt emellan.
Blanda mjöl, salt och vaniljsocker och vispa i smeten.
Häll i kondenserad mjölk under omröring.

Skiva bananerna.

Ta ut digestivebotten ur ugnen och fördela bananskivorna jämt i över botten och häll försiktigt över cheesecake smeten.
Slutligen tillsätter du Dulce de Leche (om dulce de lechen är tjock och inte alls rinnande så blandar du den med lite grädde för att få den lite mer rinnig)
Grädda i 120 grader 50-70 min, cheesecaken gräddas utifrån och in och då den är ganska fast (inte hård som en sockerkaka) i mitten är den klar.
Låt cheesecake’n först svalna en stund utanför ugnen innan du stoppar in den i kylskåpet minst 2 timmar innan servering.

Riv på mörkchoklad på toppen innan servering ;)


söndag 20 maj 2012

Banoffee Cheesecake

Ni som följer mig på Facebook  vet ju att jag planerade att baka en Banana Cream Pie i helgen, men jag bestämde mig för att göra något liknande men som jag inte sett på någon annan blogg innan. Och eftersom jag just nu fastnat i Cheesecake-träsket så fick det bli en Banoffee Cheesecake med bananer, kondenserad mjölk och Dulce de Leche.
Och nu tror ni kanske att jag är partisk men den var magiskt god (och enormt mastig)!

Jag har inte hunnit skriva ner receptet ännu men jag måste bara visa er den.
Jag måste också säga att jag är lite stolt över att den såg så "städad" ut när den var hel och helt galet mumsigt kladdig när vi skar upp den =D

Hoppas ni får en underbar avslutning på helgen.

Kram




måndag 14 maj 2012

Baileys cheesecake med Oreobotten

Jag ligger lite efter med inläggen på bloggen, jag bakar och fotar, men hinner inte få ut inläggen... Det är helt enkelt väldigt fullt upp på jobbet just nu så all min energi är slut när jag kommer hem på kvällarna...

Här kommer i alla fall bilder på Baileys Cheesecaken med Oreobotten som jag bakade härom veckan.

Både chokladen ganachen och botten blev lite för hård på min cheesecake, jag misstänker att det beror på att jag ställde den i frysen innan servering istället för kylen... Så nästa gång jag gör den ska jag blanda i mer grädde i ganachen och ställa in den i kylen i 2 timmar =)


Receptet kommer längre ner =)







Oreobotten 
100g Oreo cookies, krossade
50g smör

Värm ugnen till 160 grader.
Smörj sidorna av en springform. 
Smält smöret i en liten kastrull på medelvärme.
Krossa Oreokakorna och häll i en skål. Häll över smält smör över och blanda tills du har en smet. 
Tryck blandningen jämnt i botten på springformen.
Grädda i ungen i ca 10 min.

Baileysmousse
350g Philadelfia
½ dl grädde
1 tsk citronsaft
1 dl socker
1 ägg
½ dl Baileys

Vispa färskost och socker med elvisp tills blandningen är fluffig (ca 3 min). Tillsätt ägg, grädde, citronsaft och Baileys och rör om ordentligt.
Häll smeten i över Oreobotten.
Grädda 40 min i 150 ° C.

Choklad Ganache½ dl grädde
40g mörk choklad

Koka upp grädde i en liten kastrull. Ta bort från värmen, tillsätt chokladen, rör tills den är slät och blank. Häll choklad ganachen över den färdiga cheesecaken och ställ kallt i kylskåp i ca 2 timmar.

tisdag 8 maj 2012

Vinnarna i lakrits tävlingen är...

Nu är det äntligen dags att dra vinnarna i VIVA lakrits från Malaco!
Tack till Tove Wenderfalck som gjort denna tävling möjlig, där följande 5 läsare kommer att få nyheten VIVA lakrits hem till sig =)

 Den första vinnaren är: Emma S 

Den andra vinnaren är: Johanna 
Tredje vinnaren är: Maria
Den fjärde vinnaren av VIVA lakritsen är: Hilde J

Den sista vinnaren är den med bästa aliaset jag någonsin sett: Kockajäveln =)
Grattis allihopa! 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...