tisdag 23 oktober 2012

Cupcake toppers till bröllop

Visst är det snyggt med spritsade och dekorerade cupcakes, men ibland vill man ha stilrena och eleganta cuppisar och då kan ett alternativ vara att man gör en cupcake topper som man dekorerar. 
Sedan spritsar man en klick frosting på sina cupcales och sen lägger man på toppern =)

De här cupcake dekorationerna gjorde jag till en kollegas bröllopscupcakes i augusti.
Allt förutom pärlorna (som är dekorationsströssel) är gjorda i sockerpasta =)

Vad tycks?







lördag 20 oktober 2012

Doptårta

Jag har sett att många amerikanska bakbloggare gör fina bebisar i stora blommor, och ville ju så klart prova  själv så snart jag fick möjligheten!
Så när ett par vänner skulle provsmaka bröllopstårta kombinationer så passade jag på att göra en dopinspirerad tårta för att samtidigt fira att de fått en minis =)

Det är helt otroligt vad dessa bebisar blir fina, jag älskar den lilla, superdetaljerade, bebisen. Den ser så sjukt äkta ut 








Vill du se bilderna lite i förväg så är du välkommen till min sida på Facebook, där lägger jag ut bilderna innan jag publicerar inlägg här =)


torsdag 18 oktober 2012

Test av Philips bakmaskin

 
För ett tag sedan fick jag frågan om jag ville recensera en hushållsmaskin från Whiteaway, vilket jag så klart blev mycket glad över.

Jag tittade på deras hemsida och hittade en bakmaskin från Philips som jag blev himla intresserad av.

Philips HD9020/40 Bakmaskin


  • 12 förinställda program för bröd, deg och t.o.m. sylt
  • Timer på upp till 13 timmar så att du kan vakna till nybakat bröd
  • Indikator för tillsättning för specialbröd med extraingredienser
  • Baka 3 brödstorlekar upp till hela 1 kg
  • 3 gräddningsnivåer för brödskorpa efter önskemål


Jag har ju många gånger klagat på att jag inte kan baka bröd. Antingen blir mina bröd stenhårda eller så smakar de inte så värst bra, så jag hade gett upp brödbakandet, och istället bakade jag scones då o då. Men nu så såg jag framför mig hur jag skulle slippa skämmas över mina brödbullar =)

Så jag fick hem en bakmaskin och det första som slog mig var att kartongen var enorm! Men bakmaskinen var inte större än min assistent. Snyggt vit med lila, eller typ lavendelfärgade, detaljer.

Bakmaskinen har 12 olika program så jag tyckte att det var bäst att börja med att läsa anvisningarna noga innan jag satte igång och bakade i den. Och jag måste säga att den var himla enkel att följa och förstå.

Jag testade att göra det enklaste brödet, mätte upp alla ingredienser enligt receptet i det medföljande recepthäftet och programmerade bakmaskinen till att baka brödet under natten så att den skulle vara klar på morgonen.

Sen gick vi och la oss... Bakmaskinen låter ju en del när den "knådar" degen, och första gången så vaknade jag till av ljudet. Men de andra nätterna har jag inte märkt av något.

På morgonen var brödet klart och det luktade nybakat i hela huset *lycka*.

 

Man kan ställa in hur mörk man vill att brödskorpan ska bli och det är ett stort PLUS, för hemma hos oss ratas det mesta med för mycket tuggmotstånd ;)

Det enda jag inte är nöjd med är att själva degblandaren (eller vad man ska kalla den där detaljen som knådar ihop degen) bakas in i botten på brödet om man inte plockar ut den efter att degen knådats. Och när man sen tar bort den blir det ett "hål" stor som en en krona i brödet undertill.

Annars är jag mycket nöjd!


Bakmaskinen från Philips får av mig 4½ cuppisar av 5 möjliga =)


Ett hett tips om du är sugen på att köpa den är att den kostar 200:- under rek.priset på WhiteAway ;)

söndag 7 oktober 2012

Motorcykel tårta

För ett tag sedan fick en förfrågan om en tårta från en tjej, Annika. Hon ville ge en tårta i födelsedagspresent till sin syster Ellinor, som kör Road Racer.
Jag fick bilder på Ellinor på sin Road Racer och efter att ha bollat lite fram och tillbaka så tyckte jag att det vore bäst att jag skissade ner tårtan så att vi verkligen snackade om samma sak =)
Så jag fick tag i ett skissprogram som heter Google SketchUp 8, den är ju inte direkt avsett att rita tårtor i, så jag fick komplettera med detaljer i Photoshop, men det gick ju bra till slut.

Har ni något program som ni skissar på datorn med?
Tipsa mig gärna i så fall!

Önskemålet var gräsgrön tårta med en krokig väg mitt över, med några blommor och texten: Grattis Ellinor 20 år, och runt om tårtan skulle det vara röd/vita rutor =)

Den hade även en spännande kombination av smaker som jag själv aldrig skulle ha kommit på ;) Men det är därför det är så skoj att göra tårtor till andra, då blir det inte samma gamla vanliga utan spännande och nytt ;)

Tårtan bestod av:
Hallonmousse (jag har bytt ut jordgubbarna i receptet mot hallon)









Och slutligen en bild från Annika =)




torsdag 4 oktober 2012

Chokladtårtbotten


Jag tror att jag har hittat mitt favoritrecept på chokladtårtbottnar...
Originalet kommer från Sugar&Snapshots, men jag har modifierat receptet något så det ska passa mig ;)
Den är relativt enkel att göra, men man behöver en köksvåg och det underlättar ytterligare om man har en köksassistent eller motsvarande.

Bottnarna är saftig och chokladiga, utan att vara för mastiga!

Här på bilden är den fylld med hallonmousse, rårörda hallon och spacklad med chokladganache =)



Chokladtårtbottnar
INGREDIENSER
2 ½ dl vatten
120g kallt osaltat smör, skuren i tärningar
40g hög kvalitets kakaopulver som Valrohna
30g potatismjöl
320g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
350g strösocker
2 ägg, hela
2 äggulor
120 ml mjölk
1 msk vinäger
2 tsk vaniljsocker

INSTRUKTIONER
Värm ugnen till 170grader.
Klä din tårtform/springform med bakplåtspapper.
Ställ en liten kastrull på köksvågen och lägg i 120g smör.
Nollställ och häll i 40 g kakaopulver.
Häll i vatten och värm blandningen på medelvärme tills smöret har smält.
Vispa till en slät smet.

Häll över smeten i din köksassistent/vispskål och vispa tills blandningen svalnat något (medan du förbereder nästa steg).

Ställ en bunke på köksvågen, häll i potatismjöl tills det står 30g,
nollställ och häll i 320g vetemjöl.
Nollställ igen och tillsätt 350g socker.
Tillsätt 1 tsk bakpulver, blanda lätt med en gaffel och ställ åt sidan.

Blanda mjölk med vinäger och låt stå i någon minut.
Knäck äggen i en liten skål och vanilj och vispa lätt.
Häll i mjölken och rör om.

Nu borde kakaoblandningen svalnat något, blanda samman allt och rör i ca 1 min till en slät smet.

Häll över i bakformen och grädda i nedre delen av ugnen tills kakan är torr i mitten (testa med en sticka efter 40-45 min och lägg på 5 min i taget om det behövs tills kakan är torr).


Snabbgjord jordgubbstårta

När min mans systrar var på besök hos oss med sina respektive så fick jag ett "sista-sekunds-ryck" och ställde mig och började göra en tårta 1½ timme innan de skulle komma.
Så det fanns inte så mycket tid att dekorera tårtan, men god blev den =)
En tårta med chokladbottnar, jordgubbsmousse. Täckt med grädde och dekorerad med jordgubbar och choklad.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...