måndag 19 november 2012

Bröllopstårta i 4 våningar

I augusti gifte sig två av våra vänner och jag fick äran att göra deras bröllopstårta.

Först kom de hit och smakade på tårta och fyllningar, det var då som jag passade på och göra en tårta med en liten bebis på och deras fyllningar och samtidigt fira att de fått en liten minis =)

När vi sedan satt och tittade på bilder så fastnade de för en tårta som underbart duktiga Lisa (som har bloggen Sockerrus) gjort, fast utan krussidullerna med kristyren.... Och gärna i fyra våningar!

Tårtan är beräknad till 75 stora portioner (ca 100 "normala" bitar) och består av:
Saftiga vaniljbottnar
Mandelbottnar

Lemoncurdgrädde
HallonMousse
Vitchokladmousse

Tårtan är täckt och dekorerad med sugarpaste.

Några av gästerna var glutenintoleranta så jag gjorde även ett antal glutenfria vaniljcupcakes med hallonfrosting, dock är bilderna på dem sisådär... 

Resultatet ser du nedan =)







Följ gärna Sockertussen på Facebook, där kommer bilderna ut lite tidigare än inlägget kommer här på bloggen =)


Test av smetfördelare från CoolStuff

Har ni hittat till webbutiken CoolStuff ännu?
De har en massa "vill ha grejor", speciellt under fliken baktillbehör!

För ett par veckor sedan fick jag prova en himla fiffig grej från dem, nämligen en smetfördelare.

Vi som gillar att baka kan säkert komma på flera användningsområden =)

Till exempel kan man förutom muffins fördela pannkakor i stekpannan utan en massa kladd och spill eller varför inte  fördela jämna fina macarons ;)

En sak som var lite tråkigt var att hålet som smeten ska rinna igenom är lite för litet för att man ska kunna ha i en tjock smet med massa chokladbitar (som jag hade) men när  jag provade med en tunnare smet gick det hur bra som helst =)







söndag 11 november 2012

Fars dag Cupcakes

Grattis alla pappor =)
Och speciellt min egen fina pappa och min pojkes underbara pappa 

Idag fikar vi choklad cupcakes, vill du ha receptet så klickar du på länken!
Funderar du på hur du ska dekorera cuppisarna så får du ett tips här =)

Trevlig helg på er!





måndag 5 november 2012

Tårta med mjölkchoklad och hallonmousse

Jag tycket att det är så roligt att hela familjen är engagerade i tårtor, smakkombinationer och hur de vill ha sina tårtor =)
När min stora pojke fyllde år önskade han dig en tårta med vaniljbottnar, mjölkchoklad fluff och hallonmousse, en vanlig med god kombination. Och han ville också ha lätta, luftiga bottnar.
Så jag gjorde lika delar tårtbotten den här gången.

Tårtan består av:
"Lika delar" Vaniljbottnar
Mjölkchokladfluff
Hallonmousse

Den är dekorerad med:Ahlgrensbilarfluff &
strössel







söndag 4 november 2012

Cupcakes i presentbox

Panduro Hobby är en av mina favoritaffärer och jag kan erkänna att jag har spenderat många 1000 kr på pyssel därifrån.
När jag var yngre gjorde jag smycken, och när jag var mammaledig sydde jag Tilda dockor. och nu så köper jag mitt färgade Sockerpasta där.

Så när jag fick möjligheten att prova materialsatser för Cupcakes och Macaroons från Panduro Hobby så blev jag himla glad, för dem hade jag inte hunnit prova ännu.
Så nu kommer jag i ett par inlägg att testa att baka cupcakes och macaroons från Panduro, förpacka dem fint i presentboxarna och visa er =)

Först ut är Cupcakes som är gjorda med en bakmix för cupcakes, bara att tillsätta ägg och smör.

Jag har tagit  250 gram pulvermix, 125 gram ägg och 125 gram smör och det räckte till 15 cupcakes.

Eftersom Oktober månad var en rosa månad så passade det extra fint med rosa dekorationer och en rosa presentbox =)

Vad tycker ni?





lördag 3 november 2012

Pannacotta med Dulce de Leche

För ett tag sedan fick jag hem en burk äkta Argentinsk Dulce de Leche från Pampas Deli för att testbaka med.
Genom att köpa din Dulce de Leche från Pampas Deli kan du vara med och stödja hungerprojeket då de  skänker en del av sin vinst till undernärda barn i Argentina.

Om du vill ha tips på bakverk med Dulce de Leche så ska du följa Pampas Deli på Facebook =)



Ibland har man inte så lång tid på sig att göra efterrätt men vill ändå ha något lyxigt att servera efter maten, och då passar den här SUPER ENKLA Pannacottan med Dulce de Leche bra!
Den blev precis så mastig och god som man vill att en Pannacotta ska vara =)





Ingredienser
2,5 dl grädde
1/4 vaniljstång
1 dl gelésocker
1 msk Dulce de Leche

Skrapa ur vaniljstången och koka upp fröna med grädden.
tillsätt gelésocker och låt sjuda under omröring ett par minuter.
Tillsätt Dulce de Leche och rör om innan du häller upp pannacottan i 4 portionsformar.
Ställ kallt i kylskåp minst 1 timme.

Dekorera med lite mer Dulce de Leche som du värmer upp och häller över den färdiga Pannacottan.
och bryt gärna av det söta med ett par hallon =)


Följ gärna Sockertussen på Facebook =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...